Wednesday, May 12, 2010

ape msalah klau msok form 6??!


aku plik btol dak2 skrg... mmg btol la, dyorg x reti beza antara kaca n permata... spnjang tggu pggln ke ipt nih, ramai dak2 tny pndpat psal form 6... bese la tuh, muke aku ni trknal dah sbg icon form 6 kt kwsn ni... haha.. ok, aku hangin btol dgn dak2 ni ha... sebot je psal form 6, tros ckap ::ah! malas la, kne pakai bju skolah! bncie!:: eh2, slame brtaun ni dy x sdar ke dy pakai bju skolah gak... pe msalahnye... bukan skolah sruh berbogel... pakai baju gak kan... dyorg mgkn x tw, keadaan form 6 skrg jauh berbeza dr zaman dolu2... x prcye, pegi trun skolah yg de form 6... tgok la sndri! hmm... mmg la trpulang kt org nk msok ke x... tp cube pkir blik, pe klbihan msok form 6 nih... ok, sepengalaman aku la psal form 6 ni, ckgu2 dlm skolah x layan pon dak2 form 6 mcm dak2 form laen... dlm skolah, dak2 form 6 ade mse jd mcm ckgu... dyorg la urus event, jd pngerusi, presiden sgale mcm prsatuan n pgwas pon form 6 yg jd kepala... aku lgsung x rase mcm budak skolah... mgkn dari segi pakaian tu mmg xde beza... tp, bru2 ni aku pegi trun skolah lame aku, ckgu aku de tnjukkn baju bru utk dak form 6... dah xde mcm dak skolah laa... untung dyowg... bangunan pon khas utk form 6, tandas khas, bilik guru form 6 pon asing... siap disediakan wifi pe smue... dah xde sbb dak2 ckp msok form 6 ni mcm dak2 skolah bese... laen la weh... prcye laa... sronok tw msok form 6 nih... klbihan dy, korg cume blajar stahun stgh je, then korg bleh smbong amek degree kt unvrsti dah... klu x nk blajar pon, korg bleh dah apply keje... laku la sijil stpm... dy diiktiraf sbg setaraf dgn A-level... skrg korg pkir balik yg mne kaca n permata??? pluang dan kepuasan?? pilih la yg trbaik... dah jadi trend skrg, dak2 bnyk pilih kolej... dah tau kolej mahal, nak jugak msok... lpas x tahan, pakat brenti mcm tu je.. rugi kan?? klu korg msok form 6, xde mahalnye yuran... buku2 pon standard la.. xde mahalnye.. jgn isau la psal kewangn, pform 6 de biasiswa.. aply je la... insyaALLAH, dapat pny... so, kpd adk2 yg dah tergantong gantong xde tawaran mne2 tu, msok la form 6... x lame mne pown n klu dah msok tu, kne la rjin lebih... x susah la... jgn isau.. ckgu2 akan bntu korg... prcye laa. form 6 besh... ok la, pnat bebel.. pe2 pon korg pkir la sndri... pkir yg trbaek! demi mse dpan yg cerah...