Wednesday, October 20, 2010

PENAFIAN TERHADAP BLOG KAYCHUB

penafian terhadap blog entry khairul aida majid.

aku pon tatau sme de tindakan aku tlis ni btol ke x.
i'm so so so sorry... i just want to make it clear right now.

walaupun takde nama aku kt dlm tu, tapi perkara tu berlaku dlm kitaran hidup kita.
baling batu,sembunyi tangan.
berani bersuara, terima hakikat.

dear,
according to ur blog entry on Monday, October 18, 2010, http://kaychublife.blogspot.com/

i'm referring to ur entry:

"hurmm..ntah la kan..k0non xske kami bwk bf dtg umah..0k..fine..memg salah kami..memg xmanis bwk jantan dtg umah p0pn..tp aq cam confius..masa ramadhan aritu membe baik die tu lelaki ke p0pn yg die biar bukak p0se dlm umah ni??hhuhuhuhuhu~~"

my answer:
1- mse bulan puase mmg aku pegi berbuka kt umah korg.. tapi aku pegi berbuka x de la nak ttup pintu smue.. aku hormat n tau tu rumah wanita. aku mintak iera bukak pintu lampu smue supaye org x syak bukan2. lgpun cuaca cerah lg.

2- kalau ko nak samakan bwak msok laki lewat malam n ttup sgale smue lampu n tido disitu, mmg x sama lah ye. aku datang berbuke n balik tros. xde nak menginap. aku tau tu umah pompuan. aku makan dan balik. jgn nak samakan macam org pegi umah pelacur.

another entry:
Skrg plak lg.. ada antara kami yg k0non nye bestfriend.. jd gunting dlm lipatan.. ntah knp.. beliau pegi site sana n sekongkong tuk kick us out from this house..

my answer:
yg ni ko bleh terangkan kat aku dpan2 x? ape yg gunting dlm lipatan? sape yg sekongkong? aku rse mse kat bob corner tu aku dh trangkan smue kot. nak putar belit la pulak kann..

pesanan buat kayrule:
sebenarnye, kalau ko x buat muke macam tempe basi, smue org bleh je cakap ngn ko baik2.
aku x dpat bygkn bler ade 1 situasi lepas, ko dgn aku baik2 bertegur sape, makan sama2, tapi pada keesokan hari selepas eira dtg kelas balik, ko tros x cakap ngn aku.. aku wat salah ape? sbb aku tegur n pegi makan ngn eira ko x nak ckp ngn aku??
kay, kalau ko x suke aku pon, ko x payah nak drag kawan2 lain dlm isu ni. ko tarik bee, syifa ngn syira utk x cakap ngn aku jugak.
dah la kelas tu x ramai. ko snggup jalan kaki balik umah smate2 sbb nak elak kite naik bas yg sama.

aku makan sbelah ko, ko buat x kenal,
aku jwab test sblah ko, ko hempas2 kertas test.
aku snyum kat ko, kat wat muke tempeyek. - senyum x kena bayar pun lah.
mse nak pegi klass drama, ko boleh plak cakap ngn aku. tu pun sbb bee, syira ngn nic x amek klass drama. bler xde kawan baru nak datang dengan senyuman.
macam2 lah.

aku x fikir aku betul, aku tau aku pun x sebagos mcm korg. aku sedar diri.

ko tnjukkan smue tu, tapi bler aku bace doa dlm kelas, boleh plak ko tadah tangan same2 aminkan doa aku bace.
akhirnya, same la ko dgn budak2 lain yg penah ko kutuk sbb dyorg mengutuk aku dlu.

KO SANGAT PELIK!
satu kelas pelik!

xpe lah, aku x dendam pe2, aku oke je. kalau ko nak tegur aku pon, aku xkan buat muke. aku bese jewp. kalau ko ingt aku nak berdendam mcm ko buat kt kwan2 len, sorry lah. aku bukan mcm tu.

mmg mcm bodoh nak lawan ngn pompuan.
tapi bnde ni aku tulis khas utk seluruh rakan2 kelas aku.
kdg2 berdiam tu org ingt kite bodoh.

terima kasih kay rule & smua.
maaf.

GOOD LUCK FOR YOUR FINAL!